12 Kuriozity o čajky možno neviete o




Vždy som si myslel, že svet by bol nepochybne veľmi smutné miesto, keby vtáky neexistovali, a môj krátky vidličan do gaviotile svet len potvrdil ma v tomto vyhlásení.

Vidíme ich najmä v mestách, kde je more. Čajky postupne nahrádzajú holuby a mnoho ďalších vtákov, pretože sa ľahko rozmnožujú. Sú to morské vtáky z rodiny Laridae a sú spojené s morskou lastovičky. Zvyčajne hniezdia vo veľkých, husto osídlených a hlučných kolóniách. Vzhľadom k tomu, som si istý, že nie som jediný, kto je vášnivý “mestské vtáky,” budem zbierať niektoré zo kuriozít, ktoré zachytil môj pohľad najviac.



      1. Môžu piť slanú vodu a vyhnať ju vo forme sĺz.
      2. Nemôžu lietať, ak nie je vietor. Pokoj je čajka cryptonita, kto by to povedal?
      3. Môžu chodiť po vode vďaka membráne, ktorá kabáty ich palmed prsty. Nebudem komentovať túto superveľmoc, pretože nechcem byť obvinený z obetného baráka.
      4. Mormóni ho prijali ako symbol. Podľa jeho spisov mu v polovici 19. Od roku 1913 zlatá socha pripomína tento čin, nazvaný Zázrak čajok, v Salt Lake City, Utah. Vyzerá to tak, že tá socha bola prvá, ktorá bola postavená na pamiatku vtáka. Utah tiež v súčasnosti používa kalifornskej čajky ako ikonu štátu.


12 Curiosidades sobre gaviotas que quizás desconocieras

Cómo adelgazar un kilo a la semana sin dietas: las siete cosas que debes hacer