Varför är kastanjer så bra på att undvika förkylningar och halsont?




Kastanjer är en stor allierad för förstoppning.

Tack vare det stora bidraget i fiber som erbjuds av denna torra frukt, är det en magnifik mat för tarmtransit, där, dessutom, det hindrar oss från sjukdomar och krämda sjukdomar i vår tarm. Också, de hjälper oss att göra vår bakterieflora i ett optimalt skick för vår kropp. Vilket resulterar i ett mycket starkare immunförsvar.

Det hjälper en bra hjärna och fysisk prestation.

Med tanke på det stora bidraget från mineraler och vitaminer som ingår i kastanjer, de är starkt rekommenderade livsmedel för dem som söker att få mer energi och en bra fungerande sinne – kropp. Koppar och fosfor är avgörande för produktion och omvandling av energi. Dessutom, som vi redan har sagt, de är rika på magnesium, väsentliga för ämnesomsättningen, samt för avkoppling och sammandragning av muskler.

Kastanjer hjälper oss att förebygga diabetes.

Tack vare egenskaperna hos kastanjer kan de främja förebyggande av diabetes. Detta beror främst på den kostfiber de innehåller, vilket hjälper glykemisk reglering, vilket hämmar utvecklingen av diabetes. Dessutom, magnesium och koppar de innehåller, gynna ökad glukostolerans och därför undvika riskfaktorer för diabetes.



¿Por qué las castañas son tan buenas para evitar resfriados y dolores de garganta?

Los 30 animales más raros del mundo